Tisztelt Adatvédelmi Tisztviselő!

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) tájékoztatja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 25/N. § (2) bekezdésére tekintettel a Hatóság elnöke ezúton hívja össze az adatvédelmi tisztviselők 2021. évi konferenciáját.

I. Az év legfontosabb adatvédelemmel és információszabadsággal kapcsolatos eredményeit, tapasztalatait ismertető konferencia 2021. december 7-én kerül megrendezésre – amennyiben arra a járványügyi helyzet lehetőséget ad, 50 fő személyes részvétele mellett – online, élőben közvetített formában.

A rendezvényre a Hatóság részére bejelentett adatvédelmi tisztviselő, a bejelentő rendszerben rögzített email címével tud majd regisztrálni a Hatóság honlapján 2021. november 25-30. között elérhető regisztrációs felületen.

Az online közvetítés megtekintése és az előadásokhoz kapcsolódóan kérdések írásban történő feltétele a sikeres regisztrációt követően megküldött egyedi internetes hivatkozáson keresztül lesz lehetséges.

A személyes részvétel feltétele a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány bemutatása. Az 50 fő résztvevőt a személyes részvételi szándékot a regisztrációja során jelző adatvédelmi tisztviselő közül sorsolja ki a Hatóság.

II. A Hatóság az adatvédelmi tisztviselőkkel történő szakmai kapcsolattartás jegyében fel kívánja mérni az adatvédelmi tisztviselők általános felkészültségét, igényeit, és emellett lehetőséget nyújt az adatvédelmi tisztviselők számára is az elektronikus úton megvalósuló konferencia előadásai tartalmának alakítására.

Az adatvédelmi tisztviselők 2021. november 17-ig – önkéntes alapon, természetes személyazonosító adatok megadása nélkül – kitölthető kérdőív útján

  • rövid önértékelést adhatnak adatvédelmi tisztviselői munkájukról, szakmai felkészültségükről, fejlődési igényeikről, illetve
  • lehetőségük van olyan szakmai, jogértelmezési kérdést is feltenni, amely megítélésük szerint közérdeklődésre tarthat számot, így indokoltnak tartanák, hogy arra az egységes joggyakorlat kialakítása érdekében az adatvédelmi tisztviselők konferenciájának keretei között elhangzó előadás kitérjen.

A Hatóság a kérdőívre beérkező válaszok figyelembe vételével állítja össze a konferencia tematikáját és az előadások tartalmát, azokban kitér a tágabb érintetti, adatkezelői kört érintő, vagy az adatvédelmi tisztviselők széles köre által felvetett jogértelmezési kérdésekre.

A szakmai kapcsolattartás jegyében megvalósuló kérdőíves adatkezelés kapcsán a Hatóság adatkezelési tájékoztatóját itt érheti el:

 

Az adatvédelmi tisztviselők konferenciájához kapcsolódó kérdőív a Hatóság adatfeldolgozója által a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címről kerül kiküldésre.