Első Magyar Jogi Könyvszalon

 

A szakmai és tudományos vitákhoz, a szellemi gyarapodáshoz jogászi és nem jogászi világban egyaránt nélkülözhetetlen a szakirodalom ismerete és a megfelelő fórumok megteremtése. A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság ehhez kíván hozzájárulni azzal, hogy hagyományteremtő szándékkal 2021. szeptember 18-án – a Károli Gáspár Református Egyetemmel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően – a felújított Károlyi–Csekonics-palotában megtartja az első Magyar Jogi Könyvszalont. Kedvezményes könyvvásár, könyvbemutatók, exkluzív dedikálási lehetőségek, híres jogászok, színvonalas szakmai programok, díjátadók egy csodálatos helyszínen.
A rendezvény díszvendége: Áder János köztársasági elnök.

 

Az érdeklődőket tizennyolc magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várja az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival, és könyvbemutatókkal. A látogatók nemcsak kedvezményes áron juthatnak a szakkönyvekhez, tankönyvekhez, hanem exkluzív dedikálási lehetőséget is kapnak neves szerzőkhöz. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket kínál sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel. Mindezeken túl lehetőség lesz részt venni digitális bemutatókon, ahol a jogászok munkáját segítő online eszközöket, jogtárakat, jogkódexet ismertetnek. 

 

A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is itt kerül sor, ahol három kategóriában hirdetnek győztest a bíráló bizottságok elnökei. A 2020-as év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója, valamint a legjobb 2020-ban védett PhD disszertáció írója viheti haza a Magyar Jogász Egylet legújabb díját.

 

A Wolters Kluwer Kiadó pedig elhozza az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Jogászdíj átadó ünnepségét is a rendezvényre, ahol tíz kategóriában díjazzák a jogász csapatokat és megválasztják az év fiatal jogász tehetségét, továbbá az év joghallgató tehetségét is.

 

A rendezvény minden jog iránt érdeklődőnek szól, de kiemelt figyelmet szentel a joghallgatóknak is, kvízekkel, nyereményjátékokkal és ajándék könyvcsomagokkal várják őket.

 

Franciaországban a jogászokat tömörítő legnagyobb civil szervezet (Le Club des Juristes) és az Alkotmánybíróság (Le Conseil Constitutionnel) által ünnepélyes keretek között szervezett és nagy népszerűségnek örvendő könyvszalonoknak nagy hagyománya van. A már 11 alkalommal megrendezett könyvvásáron több száz szerző találkozik az érdeklődő olvasókkal, egyetemistákkal és szakmabéliekkel.

 

A szervezők reményei szerint az első Magyar Jogi Könyvszalon is hozzájárul majd jogi kultúránk gazdagításához, és az idők során annak szerves részévé válik.

 

A rendezvényről további információkat a www.jogikonyvszalon.hu-n olvashat.