A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felel a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog – az információszabadság - érvényesülésének elősegítéséért és ellenőrzéséért.

Bizonyára mindannyian voltak olyan helyzetben, amikor közérdekű adatigényléssel fordultak hivatalukhoz, szervezetükhöz, vagy a szervezet által közzétett adatokkal kapcsolatban érkezett kérdés, kérés. A Hatóság a KÖFOP-2.2.6-VEKOP-18-2019-00001 azonosítószámú „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretén belül nagy hangsúlyt helyez az adatkezelők információszabadsággal kapcsolatos munkájának támogatására és a kötelezettségeikhez kötődő ismeretek átadására.

A tervezett félnapos szakmai program célja az adatkezelőket helyben tájékoztatni az információszabadság biztosításával összefüggő hasznos tudnivalókról. A felkészítő előadásokon a résztvevők hasznos és gyakorlatorientált tudásra tehetnek szert az információszabadság érvényesítéséhez, kiterjesztéséhez és a törvényi előírások betartásához kapcsolódóan.

A projekt során gyakorlat orientált útmutatók és ajánlások kidolgozására került sor, melyek közül a szakmai rendezvény alkalmával többek között bemutatásra kerül a projekt keretében készült Átláthatósági kézikönyv és az Önkormányzati útmutató, melyek jól felhasználható segítséget kívánnak nyújtani az információszabadsággal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségek elvégzéséhez.

 

A Regionális rendezvények tervezett programja

orszagos_tajekoztato_felkeszito_tervezett_program.jpg

 

A regionális rendezvényeken a részvétel ingyenes, a meghívott önkormányzatok, önkormányzati hátterű gazdasági társaságok és egyéb szervezetek vezetőit és minden munkatársát várjuk, akiknek munkakörét érinti a szakmai nap tematikája vagy érdeklődik a téma iránt.

 

A Regionális rendezvények időpontjai és helyszínei

 

RÉGIÓ   DÁTUM HELYSZÍN

Közép-Magyarország

 

2022. május 04. szerda

Budapest, Damjanich utca 50. (D50 Kulturális központ)

Nyugat- Dunántúl

 

2022. május 10. kedd

Szombathely, Fő tér 29. (Pannónia étterem)

Közép-Dunántúl

 

2022. május 11. szerda

Balatonfüred, Anna Grand Hotel Gyógy tér 1.

Észak-Alföld

 

2022. május 17. kedd

Eger, Hotel Eger Park Szálloda út 1-3.

Észak-Magyarország

 

2022. május 18. szerda

Debrecen, Ász Kuzin Rendezvényház Keszi utca 1.

Dél-Dunántúl

 

2022. május 24. kedd

Pécs - a helyszín szervezés alatt

Dél-Alföld

 

2022. május 26. csütörtök

Szeged - a helyszín szervezés alatt

 

A regionális rendezvényeken a részvétel ingyenes, a meghívott önkormányzatok, önkormányzati hátterű gazdasági társaságok és egyéb szervezetek vezetőit és minden munkatársát várjuk, akiknek munkakörét érinti a szakmai nap tematikája vagy érdeklődik a téma iránt.

Az adott regionális rendezvény jelentkezési felületén lehetőség nyílik a szakmai nap tematikájához kapcsolódó kérdések előzetes feltételére.

A rendezvényekre a meghívókat minden önkormányzat, szervezet részére elektronikus úton a NAIH munkatársai küldik meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről az adott rendezvény időpontja előtt 2 héttel. Amennyiben nem kapott meghívót a fenti e-mail címen tudja jelezni, illetve a rendezvénnyel kapcsolatos bármely egyéb kérdésüket szintén ezen elérhetőségen várjuk.

 

szechenyi 2020 infoblokk right bottom.jpg